Dva profesoři ze San Diego State University v nové knize odhalili, že farmářské trhy v městských oblastech jsou „bílými prostory“ zaplevelujícími města, kde způsobují útlak. Pascale Joassart-Marcelli a Fernando J. Bosco přidali tento svůj příspěvek k antologii zveřejněné tento měsíc pod názvem „Jen, aby to bylo dostatečně Zelené“.
Tato práce zveřejněná v Rudledge tvrdí, že existuje korelace mezi „zamořením farmářských trhů bělochy“ a utiskujícím zvyšováním noblesnosti městské části.
„Farmářské trhy jsou často bělošské prostory, kde se z návyků konzumace potravin bělochů dělá norma,“ píší tito profesoři SDSU, ohlásil ve středu orgán dohledu nad reformou univerzitního vzdělávání.
Tito profesoři geologie odhalují, že 44 procent farmářů na trzích v San Diego prodává „domácnostem z vyšší socioekonomické vrstvy“, čímž ovšem v oblasti zvyšují hodnoty nemovitostí, „takže z místního obyvatelstva se vytěsňují lidé s nižším příjmem a barevní.“
„Tou nejzákeřnější složkou tohoto procesu zvyšování noblestnosti čtvrtí je to, že tyto inciativy alternativních potravin fungují proti těm komunitním aktivistům a obyvatelům, kteří v první řadě mobilizovali k boji proti ekologické nespravedlnosti a za poskytnutí těchto vymožeností, kteří však mají daleko menší politický ekonomický vliv než developeři a profesionálové v oboru nemovitostí,“ píší tito akademici.
Tito autoři však přichází na to, že tyto negativní vedlejší účinky „bílých zvyků“ lze zvládnout pomocí „opatření zařizujících inkluzivitu, která zařídí vyváženosti mezi novými iniciativami a stabilitou městských čtvrtí, čímž se zařídí, ‚aby města byla jen dostatečně Zelená‘.“
Zdroj: washingtontimes.com