V pravidelném seriálu rozhovorů s českým prezidentem Milošem Zemanem na programu TV Barrandov hlava státu vysvětlila, proč premiér Bohuslav Sobotka s demisí vlády za ním osobně nepřišel, ale poslal ji na Pražský hrad po vládním úředníkovi. Je sice pravda, že sám premiér Sobotka osobní nepředání demise hlavě státu v programu ČT24 vysvětloval po svém.


Údajně důvod k tomu měl ten, že sám Miloš Zeman v tu dobu, kdy Sobotka chtěl předat demisní listinu prezidentovi, on v tu dobu nebyl na Pražském hradě, ale na krajském turné pro Jihomoravském kraji. Tak by Sobotku stejně na Hradě prezident nemohl přijmout. Prezident to komentoval jinak.
"On už jednou demisi podal," upozornil Miloš Zeman na událost, kdy Bohuslav Sobotka před časem nejdříve oznámil, že podá demisi a pak na Hradě, kde vše bylo připraveno k tomuto aktu, premiér prohlásil, že si přišel s hlavou státu jenom popovídat. Z tohoto setkání se dokonce momentka, na které Zeman ukazuje holí na Sobotku, kde má mikrofon, který se má otočit, dostala do fotografické soutěže.