Americký prezident Donald Trump kladně zhodnotil výsledky schůzky s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a prohlásil, že Moskva může přispět významným přínosem k překonání světových problémů. „Měl jsem schůzku s ruským prezidentem Putinem, který byl přítomen na zasedáních APEC. Měli jsme dobrý rozhovor o Sýrii. Doufám v jeho pomoc a také pomoc Číny v překonání nebezpečné krize kolem Severní Koreje. Existuje pokrok," napsal hlava Bílého domu na svém Twitteru.


„Až všichni odpůrci a blbci pochopí, že dobré vztahy s Ruskem — to je dobře, a nikoli špatně. Chci překonat (krize — red.) v Severní Koreji, Sýrii, na Ukrajině, (vyřešit problém — red.) terorismu a Rusko může v tom poskytnout značnou pomoc!" dodal Trump.

Nehledě za vyhlášení „těžkých“ sankcí proti Moskvě, je třeba s ní spolupracovat, přátelství mezi Ruskem a USA je prospěšné pro celý svět, prohlásil americký prezident Donald Trump.

„Proti Rusku byly zavedeny velmi těžké sankce. Jsou to sankce na velmi vysoké úrovni. Stalo se to celkem nedávno. Nastal čas, abychom vyléčili otřesený a podlomený svět," řekl Trump na tiskové konferenci v Hanoji s vietnamským prezidentem Tran Dai Quangem, kterou přenášel Bílý dům.

„Myslím, že obsadí-li Rusko přátelský postoj, abychom nemuseli pořád s nimi bojovat, bude to prospěšné pro celý svět a také pro naši zemi to bude znamenat zisk, a nikoli ztrátu," dodal americký lídr.

Zdroj: snews.com