Síly jemenských Houthiů, které vzdorují Saúdy vedené intervenci do této země, jsou během probíhající „protikorupční“ razie zahájené minulý týden saúdským korunním princem Mohammedem bin Salmanem připraveny nabídnout politický azyl saúdským princům. Zpráva o tom od Al Jazeery cituje zdroj blízký vedení Houthiů. „Jsme připraveni nabídnout útočiště kterémukoliv členu rodiny Al Saud nebo kterémukoliv saúdskému občanovi, který chce uprchnout před útlakem a perzekucí,“ citovala Al Jazeera svůj zdroj.


Podle této zprávy je tato nabídko na „100 procent nezištná“ a Houthiové nemají zájem z toho získat „žádnou politickou“ výhodu.

5. listopadu saúdské bezpečnostní síly během v této zemi bezprecedentní razie zadržely 11 princů, 4 ministry a řadu bývalých ministrů. 12. princ zahynul při „havárii vrtulníku“. 13. byl údajně zabit při přestřelce s bezpečnostními silami – což saúdská vláda popírá, ale média tohoto prince pořád nemohou sehnat.

Tato situace se navíc rozvíjí během saúdských válkychtivých prohlášení proti Íránu a Hizbolláhu. Někteří experti si myslí, že Střední východ směřuje k další válce.

Zdroj: southfront.org
googletag.pubads().definePassback('/162717810/AC24/ac24.cz\\\_468x250', [468, 250]).display();