Kanadská vláda dosáhla mimosoudního vyrovnání 100 000 $ s dcerou ženy, která byla podrobena hrůzostrašným experimentům MK Ultra s vymýváním mozků placených v Kanadě americkou CIA. K tomuto finančnímu vyrovnání došlo pod podmínkou, že Allison Steel, dcera oběti MK Ultra Jean Steel, zruší žalobu proti kanadské vládě, kterou podala v září 2015.


Žaloba proti vládě se domnívala, že Jean Steel byla týdny držena v chemicky vyvolaném spánku a v té době vystavena sériím elektrických šoků, dávkována experimentálními drogami a bombardována psychologicky rozvratnými vzkazy, které jí byly non-stop přehrávány z magnetofonu.

Toto urovnání rovněž obsahuje dohodu o nevyzrazování zakazující, aby Allison Steel nebo její rodinní příslušníci o tomto samotném vypořádání mluvili. Avšak existence tohoto vyrovnání a to číslo 100 000 $ se objevilo na veřejnosti stejně, když to v říjnu vyzradila federální vláda.

CIA financované mučení

Vigilant Citizen hlásí

Útrapy Jean Steel začaly v roce 1957, kdy jí bylo 33. Byla přijata do Allan Memorial Institute v Montrealu poté, co jí diagnostikovali „manickou depresi a klamné představy“.

Allan Memorial Institute v Montrealu v Kanadě

V následujících měsících se Steel stala obětí CIA financovaných experimentů MK ULTRA vedených Dr. Ewen Cameronem.

Cameronovy experimenty byly zaměřeny na vyšinutí mysli oběti „ze vzorů“ prostřednictvím intenzivních traumat, aby se následně dosáhlo „přeuspořádání vzorů“. Jinými slovy zkoumal na čem založit program kontroly mysli – Monarchovo programování.

Cameron věřil, že kontrola chemicky vyvolaného spánku trvajícího týdny, léčby masivními elektrošoky, experimentálními halucinogenními drogami jako LSD a technikami jako je „psychické kormidlování“ prostřednictvím opakovaného přehrávání nahraných vzkazů by mohlo „změnit vzory“ mysli, kdy se vykolejí mozkové zavedené cesty a vymažou se symptomy duševních nemocí jako je schizofrenie. Doktoři by tak pacientovi „změnili vzory“.

Avšak vykolejení vzorů vymazalo i značnou část paměti pacientů a ti zůstali ve stavu dětství. V některých případech dospělí zapomněli základní dovednosti jako, co dělat na záchodě nebo jak se je obléci či si zavázat tkaničky.  – CBC News, Federální vláda potichoučku odškodnila dceru oběti experimentu s vymýváním mozků

Dr. Ewe Cameron byl ve Skotsku narozený psychiatr, který v letech 1952-1953 sloužil jako prezident Americké asociace psychiatrů, Kanadské asociace psychiatrů (1958-1959), Americké psychopatologické asociace (1963), Společnosti pro biologickou psychiatrii (1965) a Světové psychiatrické asociace (1961-1966). V 50. a 60. letech ho financovala CIA, aby vedl program kontroly mysli MKULTRA.

Stovky stránek popisují hrůzné experimenty, kterým byla Jean Steel podrobena.

Podle zprávy napsané Cameronem samotným byla Steel držena celé týdny v chemicky vyvolaném spánku. Jedna série trvala 29 dnů. Druhá trvala 18 dnů. Spánkovou terapii doprovázely série elektrošoků.

„Byla sice nesmírně zmatená a dezorientovaná, ale daleko ko-operativnější,“ napsal do své zprávy Cameron.

Sestry do její evidence zapisovaly údaje o opakovaných dávkách amytalu sodného a o tom, jak si Steel vedla na pokoji a jak se cítila jako vězeň: „‘Je to skoro jako být pohřbená zaživa. Prosím udělejte s tím někdo něco,‘ prohlásila, když ječela na sestry a lékaře,“ uvádí jedna z poznámek.

U Steel se začalo projevovat bizarní chování. Její dcera vzpomíná:

„Když jste s ní chtěli promluvit o něčem poněkud emocionálním … s ní to prostě nemohlo hnout,“ řekla Steel. „Zbavili ji emocí. Vzalo jí to duši.“

Její matka sedávala sama ve tmě a psala kódy a čísla po zdech.

„Jednou jsem přišla domů a strop byl všude postříkaný červenými víry,“ řekla Steel. „Vzala tapetu a vyřízla kousek z ní a potiskla tím celou místnost.“

Ač média na MK ULTRA pohlíží jako na „hanebnou epizodu minulosti,“ je to zároveň součástí naší přítomnosti. Tento program nadále existuje v daleko rafinovanější verzi pod názvem Monarchovo programování.

Zde je zajímavý dokument z roku 1980 o experimentech MK ULTRA v Kanadě od CBS: