Čtenáři z celého Ruska hlásí, že na obloze viděli divná světla a objekty, a mnozí na důkaz té události poslali i obrázky a videa. Je tam spousta obrázků těchto neidentifikovaných objektů, které mnozí popisují jako jasný záblesk následovaný kouřovou stopou. Svědci uvedli, že viděli cosi, co vypadalo jako malá jasně osvícená konstrukce, jako malé plavidlo zanechávající za sebou stopu. Skoro jak havarující kosmický koráb, který hoří.


Přišly obrázky ze spousty různých úhlů a ty podporují to, co lidé na zemi popisují. Ale ty poruchy za tím v atmosféře lze popsat jen jako prazvláštní a nezemsky nepřirozené.

Ruská armáda, že to byl zkušební odpal

Vůbec nepřekvapuje, že ruská vláda brzy přišla se svými vlastním oficiálním vysvětlením toho, co se stalo, a ty, kterým to dělalo starosti, ujistila, že to byla pouhá zkouška rakety. To je ovšem to nejomšelejší vysvětlení pro UFO ze všech, a tak mu mnozí nevěří.

Ovšem i kdyby to takový test byl, tak je to stejně důvod k vážným obavám. Proč by Rusové zkoušeli nové balistické rakety? K čemu je plánují použít? Čekají brzy válku? Vzhledem ke konfliktu mezi Spojenými státy a Severní Koreou z poslední doby je vojenské předvádění se nebo testování důvod k značným obavám.

Pokud to byl zbraňový test, tak by to mohlo vypadat, že Rusové vyvinuli nějaký druh nové, nejspíš velice mocné zbraně. Mohl by to být startovní výstřel zahajující novou Studenou válku, když se vztahy mezi Moskvou a Washingtonem tak zhoršují.