Izrael varoval Spojené státy, že se musí připravit na nadcházející válku se Sýrií, Íránem a Ruskem. V nedávném článku nazvaném „Proč potřebuje Izrael Ameriku připravit na blížící se válku v Sýrii,“ poukazuje pisatel Jpost Eric R. Mandel, že Washington je povinen být s válkou svolným partnerem Izraele, pokud Izrael provede svůj nachystaný útok Izraelských obranných sil proti Sýrii, Rusku a Íránu.


Mandelův článek je názornou ukázkou toho, jak si pro válečné zájmové skupiny v Izraeli povídají s pravicovými sionisty z vrcholů amerických vojenských a zahraničně politických kruhů, které se pokouší vládu a obyvatelstvo USA zatáhnout do válek, které by mohly přinést prospěch jen hegemonickým ambicím izraelského hlubokého státu.

V době, kdy se násilí v syrském konfliktu propadlo na nejnižší úroveň celé doby kvůli trpělivému diplomatickému úsilí Ruska s Íránem ke zřízení zón de-eskalace, tak Mandel ve svém článku šíří dobře vypočítané lži střižené na míru americkému čtenářstvu, aby je dostrašil k podpoře vojenských akcí, které by účinně zničily ty tvrdě vydobyté pokroky směřující k míru.

Mýtus, o kterém Mandel tvrdí, že je to fakt, je, že hnutí libanonských rebelů Hizbolláh úplně kontroluje libanonskou vládu, stejně jako četné nejmenované jihoamerické vlády, a že tím skutečným temným loutkářem za tím vším je Írán, co kuje temné pikle proti Izraeli.

Tyto Mandelovy lži dost připomínají ty teď už dávno vyvrácené nesmyslné konspirační teorie o ‚ose zla‘, které tehdy tvrdívaly, že Ba’thistický Saddámův Irák spolu s Íránem a al-Kaidou jsou navíc ještě se Severní Koreou všichni vzájemně spřaženi, jak to tedy papouškovala Západní média, aby dotlačily americké politiky k invazi do Iráku, kterou tím ospravedlňovaly.

Zdroj:  almasdarnews.com