Maďarský ministerský předsedy tento týden v dojemném proslovu konstatoval, že „nejzuřivější odpůrci“ Maďarska nepochází zevnitř, nýbrž ze zahraničí, a že Evropa se stává obětí „islamizace“. Orbán ve svém víkendovém výročním projevu k Občanskému pikniku v Kötcse zopakoval svůj odpor k zahraničním zásahům tvrdou rukou do maďarských vnitřních věcí stejně jako své přesvědčení, že Evropanům ještě nedošlo, že skutečnou hrozbu představuje islám.


Když Orbán citoval studie poukazující, že během příštích 20 let do Evropy z Afriky odejde přes 60 milionů migrantů, čímž do roku 2030 zvýší islámskou populaci Západní Evropy na více než 20 procent, tak konstatoval: „Islamizace Evropy je realitou,“ přičemž v Číně nebo ve Spojených státech by „něčemu takovému nedali šanci.“

Orbán rozhodně odporoval uvalení migračních kvót jednotlivým členským státům Evropskou unií, kdy trvá na tom, že takové otázky jsou věcí národní suverenity a musí je v každé zemi rozhodovat její lid.

Orbán letos v červnu vyjádřil svůj odpor k přemístění pravomocí a dalšího rozhodování do Bruselu, zvláště v oblastech, které se přímo dotýkají maďarské suverenity, jako je imigrace, stanovování daní a platů a maďarský pohraniční plot.

Ve své kritice „bruselské byrokracie“ trval na tom, že on není „proti Evropě,“ nýbrž si pouze přeje zastavit tu plíživou aroganci EU, s jakou si uzurpuje další pravomoci, a že on chce udržet současné vztahy tak, jak jsou.

„Takže, když říkáme: ‚Stop, už dál ne,‘ tak jednoduše jen hájíme status quo,“ řekl.


„Maďarští voliči dali jasně na srozuměnou, že si nepřejí tyto pravomoci delegovat do Bruselu, a je naším přáním, abychom to byli my, kdo rozhoduje, kdo by tu s námi měl žít,“ dodal.

V červenci tento ministerský předseda tvrdil, že Evropská unie přijala migrační plány zpracované levicovým miliardářem Georgem Sorosem, podle nichž má být dovezeno každoročně milion migrantů. Podle Orbána s maďarskou imigrační politikou souhlasí mnoho evropských vůdců, ale bojí se to říci veřejně. Rovněž řekl, že v důsledku nedávného vzepětí migrace v Itálii se asi jihoevropské země brzy k Maďarsku a dalším přidají ve snahách zabezpečit si národní hranice.

V projevu tento týden se Orbán předváděl s úspěchy Maďarsky od jeho převzetí úřadu, kdy tvrdil, že „díky úspěchům posledních sedmi let hraje Maďarsko v regionu ústřední úlohu,“ což tu nebylo od 20. let minulého století.

Podle webové stránky maďarské vlády Orbánova administrativa uspěla v zápase s problémy, kdy se „nezaměstnanost propadla na rekordně nízkou, stabilizovala se ekonomika, umořil se dluh, funguje podpora rodin a ochrana hranic,“ přičemž to vše „přispívá k posilování postavení Maďarska v regionu.“

Zdroj: breitbart.com