20. července bylo ohlášeno, že Rusko s Irákem dosáhlo dohodu o dodávce ohromného množství tanků T-90. Pomocník ruského prezidenta pro vojensko-technickou spolupráci tuto dohodu potvrdil, ale odmítl poskytnout podrobnosti, když řekl jen, že „počet tanků je značný.“ Ruský vojenský analytik Ruslan Puchov řekl ruským novinám Izvestija, že tato smlouva by mohla obnášet několik stovek tanků T-90 a že tento kontrakt by mohl přesáhnout 1 miliardu $.


T-90 jsou jedny z nejlépe prodávaných tanků světa. Stovky těchto vozidel se prodaly do Indie, Alžírska, Ázerbájdžánu a do dalších zemí. Malý počet těchto tanků byl dodán i do Sýrie k posílení vojenských kapacit bojujících s Islámským státem (IS). I Kuvajt, Vietnam a Egypt uvažují o možnosti nákupu T-90.

K charakteristikám T-90 známého svou palebnou silou, posílenou odolností a mobilitou patří hlaveň hlavního děla 2A46M o ráži 125 mm s hladkým vývrtem schopná střílet jak protipancéřové granáty tak zároveň i protitankové raket se systémem kontroly palby 1A45T. Ke standardním ochranným opatřením patří rafinovaný pancíř zajišťující posádku proti všem rážím a kritické systémy včetně explozivních reaktivních pancířů Kontak-5 spolu s aktivními rušičkami infračerveného záření k ochraně T-90 před naváděnými raketovými granáty, protitankovými raketami a jinými projektily.