Vatikánská policie prý rozbila homosexuální orgii údajně probíhající v bytě patřícím Kongregaci pro doktrínu víry. To je vatikánské ministerstvo, co má na starost mj. i dozor nad sexuálními nepřístojnostmi duchovenstva. Italské noviny Il Fatto Quotidiano publikovaly tvrzení, že ten byt, v němž ta údajná homosexuální orgie probíhala; je údajně obýván tajemníkem kardinálem Francesco Coccopalmeriem, jedním z klíčových poradců papeže Františka spolu, s nímž vede Pontifikální radu pro legislativní texty.

O Coccopalmeriovi se říká, že dostal doporučení na povýšení na biskupa. Avšak tento údajný incident spolu s delší dobou, po kterou se údajně zotavoval ze dvou předávkování drogami, z větší pravděpodobností na toto rozhodnutí budou mít dopad.

Podezření na kardinála George Pella vrhá na Vatikán stín

Tato podezření přichází v patách obviněním proti Georgi Pellovi zrovna z minulého týdne, kdy jej policie obvinila ze sexuálních přečinů. Kardinál Pell byl jedním z těch, kdo byl jmenován, aby udělali pořádek ve financích, zatímco papež přikračuje k reformám, proti kterým někteří konzervativci povstávají do zbraně.

Konzervativce také rozzuřilo, když papež odmítl pomoci ve věci případu Charlie Garda v Británii. Tento případ je srdcervoucí a udělal titulky po celém světě kvůli mladým rodičům, kteří se pokouší za práva Charlieho, svého syna, bojovat, aby se mu dostalo léčby s velice vzácným syndromem mitochondriální nedostačivosti.

Charlie je teprve 16. případ hlášený na celém světě a není schopen bez pomoci už ani dýchat, ani hýbat nohama či rukama. V nemocnici je od věku osmi týdnů, kdy si poprvé všimli zhoršování jeho stavu. The Times referoval, že odpor vůči papeži Františkovi roste. Hlásili, že slyšeli pět historek, které se vynořily jen během pěti dnů, a všechny vyvolaly určité turbulence. Uchýlili se k tvrzení, že v očích mnoha lidí papež už ztratil dost věrohodnosti.