Na přehradě Guatapé, nedaleko kolumbijského města Medellín, se v neděli potopila turistická loď se zhruba 160 pasažéry. Šest lidí zahynulo a dalších 31 je nezvěstných, informoval prezident Juan Manuel Santos, který přijel na místo neštěstí. Jak řekl, 122 lidí se podařilo zachránit nebo se dokázali dostat na břeh vlastními silami. Na pomoc k potápějící se čtyřpodlažní trajektu El Almirante okamžitě vyrazily rekreační lodě i vodní skútry a pomáhali zachránit co nejvíce lidí, čímž zřejmě zabránili ještě větší tragédii. Po dalších, kteří mohli přežít, pátrají záchranáři, včetně hasičů z okolních měst a pilotů ozbrojených sil.


Margarita Moncada, šéfka úřadu pro zvládání katastrof, přitom informovala o devíti mrtvých a 28 pohřešovaných, přičemž 99 lidí se podle ní podařilo zachránit a dalších 40 se dokázalo dostat na břeh vlastními silami. Nesrovnalosti v počtu obětí se zatím agentuře AP nepodařilo ověřit.

Podle svědků se loď potopila během čtyř minut. Příčiny zatím nejsou známy, ale podle těch, co přežili, byla loď zřejmě přetížena a nikdo neměl záchrannou vestu. Úřady přitom neznají přesný počet lidí, kteří byli na palubě.




Loading...