Přes třicet praporních a rotních taktických uskupení na západě Ruska jsou připraveny k okamžitému vojenskému využití, uvedl ruský ministr obrany armádní generál Sergej Šojgu na zasedání kolegia. „Ve stavu připravenosti k okamžitému vojenskému využití se nachází přes 30 praporních a rotních taktických uskupení, jež jsou plně personálně zajištěny a jsou dostatečně vybaveny nutnými materiálními prostředky," řekl Šojgu na zasedání kolegia ministerstva obrany na téma zlepšení stavu ozbrojených sil Západního vojenského okruhu.


Podle něj pouze za poslední půlrok jednotky a útvary okruhu dostaly 300 kusů zbraní a vojenské techniky a neustále se zlepšuje bojová připravenost vojenského personálu.

Šojgu zdůraznil, že NATO pokračuje ve zvyšování svého vojenského potenciálu u ruských hranic. V pobaltských státech a v Polsku se dokončuje vytváření taktických skupin aliance o celkovém počtu pěti tisíc vojáků.

Kromě toho se zvyšuje intenzita programu operativní a bojové připravenosti aliance: dnes například probíhají velká vojenská cvičení BALTOPS 2017 a Saber Strike 2017, kterých se účastní 10 tisíc vojáků. Podle ruského ministra to vše svědčí o tom, že se západní partneři nehodlají vzdát protiruského kurzu.

Zdroj: sputniknews.com

Loading…