Neoconi v Bílém dome obvinili syrského prezidenta Bašar Asada z páchání holocaust proti svému vlastnímu lidu. Jen měsíc poté, co Trump provedl proti Sýrii útok křižujícími střelami, v reakci na útok chemickými zbraněmi pod falešnou vlajkou, který zabil tucty civilistů, se vztahy mezi USA a Sýrií zase zhoršily. …


I přes důkazy, že ten smrtonosný útok v Sýrii spáchali USA podporovaní rebelové a nikoliv Asadův režim, se Trump rozhodl přidat se k agendě neoconů a Asada obvinit s ukrutností proti vlastním lidem, aby tak ospravedlnil i budoucí vojenskou intervenci do tohoto regionu.

V pondělí vydalo ministerstvo zahraničí prohlášení obviňující syrskou vládu z vedení masových vražd tisíců vězňů s následným pálením mrtvol v ohromném krematoriu za hlavním městem.

Výkonný náměstek ministra pro blízkovýchodní záležitosti Stuart Jones reportérům řekl, že Asad se pokouší ukrýt důkazy o holocaustu proti syrským občanům.

„Syrský režim, jak teď věříme, instaloval do vězeňského komplexu Saydnaya krematorium, které mu umožňuje zbavit se ostatků zadržených s jen málo důkazy,“ řekl Stuart Jones. „Věrohodné zdroje věří, že i v masových hrobech se zbavili spousty těl.“