Ruský prezident Vladimir Putin prohlásil, že obvinění na adresu Ruska z agresivního chování je „rozhovor pro chudáky“. Při hovoru o zemích, které provádějí vojenské operace na Baltu, Putin řekl, že aktivita vojenského letectva NATO v Baltském moři značně převyšuje aktivitu ruského letectva. „A nás se poté pokoušejí obvinit z jakéhosi agresivního chování? Víte co to je? To je rozhovor pro chudáky pro masová média. Experti to ale zachycují a hovoří o tom.


To samé se týká Arktidy. My se tam ale nechystáme ani válčit, ani závodit se Spojenými státy," prohlásil Putin na Mezinárodním arktickém fóru ve čtvrtek.

Také připomněl, že USA utrácejí na obranu více než všechny ostatní země světa.

„Nicméně, Rusko a USA jsou jaderné mocnosti. Máme vůči planetě zvláštní odpovědnost, vůči mezinárodnímu společenství za mezinárodní bezpečnost. Samozřejmě, čím rychleji vytvoříme spolupráce ve vojenské sféře, tím lépe," řekl ruský prezident.

Vojenská činnost USA na Aljašce znamená určité nebezpečí pro Rusko, prohlásil ve čtvrtek ruský prezident Vladimir Putin na mezinárodním fóru Arktida – území dialogu.




Loading...