Maďarsko odmítlo žádost ze strany švédské vlády, aby přijalo 5000 žadatelů o azyl, a tak se Švédové chtějí obrátit na soud.  Švédský ministr imigrace a spravedlnosti Morgan Johansson se v Bruselu setkal s komisařem EU pro migrační a azylovou politiku Dimitrisem AVRAMOPOULOS diskutující o tvrzení Švédska, že podle Dublinské dohody by měly být migranti vráceni do Maďarska jako země, kde byly poprvé registrovaní, píše Svenska Dagbladet.


Po setkání se Johansson vyjádřil: „Je povinností Komise, aby se zajistilo zachovávání smluv, a to je náš názor, že Maďarsko nekonalo podle dublinských pravidel.“ A pokračoval: „Máme téměř 5000 případů, kdy byli lidé registrovaní jako žadatelé o azyl v Maďarsku , ale Maďarsko je nevezme, když je pošleme zpátky.“

Kromě Švédska, snažícího se poprvé poslat zpět přistěhovalců, kteří se zaregistrovali v Maďarsku, se o to pokoušela v září minulého roku rakouská vláda, ale byli odmítnuti na maďarské hranici.

Řecko se před několika měsíci ocitlo v podobné pozici jako Maďarsko, když Německo prohlašovalo, že by tak posílalo migrantů zpět do Řecka. No řecká vláda si stěžovala, že nemůže zvládnout Filipe, tak nápor a žádala pomoc od EU.

Zdroj:  breitbart.com

Loading…