A je to i nejradostnější zpráva pro nás, kterým politika pražské kavárny leze už roky krkem. Je to porážka těch jejích odpudivých představitelů jako jsou Schwarzenberg, Kalousek, Štětina, Fiala, Herman, Gazdík, Horáček, Kocáb, Bursík, Halík, Vlk, Jourová, celé té nevábné klaky, jež veškerou svoji sílu a energii čerpala z příkrého nepřátelství Západu k Rusku, a svým politickým životem tak vlastně cizopasila na balancování těchto dvou mocných sil nad propastí nukleární války.


Jako první přiznal rozčarování pražské kavárny z výsledku americké prezidentské volby předseda STANu Gazdík, když po dnešní deváté hodině ranní prohlásil, že zvolení Trumpa prezidentem USA je špatnou zprávou pro Ameriku i Evropu. Že je to špatná zpráva i pro něj, coby vášnivého exponenta vyhraněného českého nepřátelství vůči Rusku, zapomněl dodat, ale to jsme si my všichni už lehce domysleli. Z obrazovky ČT jsme slyšeli i komisařku EU Jourovou, která hlasem neskrývajícím zklamání, vyjádřila svoji nejistou víru a naději, že se toho s Trumpem na čele USA ve světě a v Evropě snad zas tolik nezmění. To ministr Zaorálek už byl konkrétnější a natvrdo vyslovil domněnku, že s Trumpem v čele USA rozjednanná dohoda o otevřeném obchodu USA s Evropou (TTIP) už de facto padla. A pokud bude mít pravdu, můžeme my s velkou mírou pravděpodobnosti dodat, že společně s TTIP padl i velký projekt amerických neokonzervativců na totálním hospodářském oddělení Ruska od Evropy, od něhož si rusofobové celého světa, samozřejmě včetně naší pražské kavárny, tolik a tolik slibovali.

Padla i naděje všech, kteří v totéž doufali pokud jde o ruský Krym. I ten totiž sliboval zůstat trvalou překážkou jakékoli spolupráce Evropy a Ruskem, ale teď, když slova pouhého prezidentského kandidáta Trumpa o tom, že ruský Krym je naprosto v pořádku, se stávají i slovy skutečného amerického prezidenta, nadchází pro rusofobní Evropu problém: Co si teď vazalská města USA , Berlín, Londýn, Paříž a Brusel, s tímto stanoviskem svého nového vládce počnou? Odváží se mu vzdorovat?

Ani nápad, postupně budou svými vyjádřeními i praktickými kroky ze své nenávisti vůči Rusku ustupovat, až budou tam, kde v té době bude i Trump sám. Totéž se bude samozřejmě odehrávat i u nás, a řeknu vám, že se už na tu komedii (jakkoli od pohledu protivnou), kdy si Kalousci a podobní živočichové, i všechny naše presstitutky včetně naší ČT, začnou pomaličku, kousek po kousku, měnit garderobu, nesmírně těším.

Lubomír Man